Het aanschaffen van rolgordijnen op maat

Rolgordijnen op maat zijn een ideale vorm van raambekleding. Je ziet ze vaak in kantoren en instellingen. Dat is niet voor niks, want ze zijn heel praktisch en passen overal. Rolgordijnen op maat hebben de volgende voordelen:

  • Rolgordijnen op maat passen in elk interieur. Rolgordijnen kunnen je huis in een handomdraai een nieuwe look geven. Wil je een minder opvallende vernieuwing van je raambekleding? Kies dan voor een kleur die aansluit bij je muren of behang. Rolgordijnen op maat zijn strak en modern, maar er zijn ook stoffen die heel goed passen bij een landelijk en klassiek interieur.
  • Rolgordijnen op maat zijn een betaalbare oplossing. Voor je hele huis nieuwe raamdecoratie kopen, kan duur worden. Rolgordijnen zijn dan relatief goedkoop en ze gaan jaren mee. Is de stof beschadigd of vies geworden, dan kun je de stof vervangen zonder een heel nieuw gordijnsysteem te hoeven kopen.
  • Rolgordijnen op maat zijn praktisch en gemakkelijk zelf te monteren. Ze zijn gemakkelijk schoon te houden en je kunt ze eenvoudig bedienen door een trekkoord, een afstandsbediening of een app.

Nieuwe vormen van bediening

Veel mensen denken bij rolgordijnen aan de ouderwetse trekkoorden. Ook maken mensen zich soms zorgen over de mogelijke onveiligheid voor kinderen van deze manier van bedienen. Deze zorgen zijn onterecht, want bij de kettingbediening wordt gebruik gemaakt van kettingspanners, zodat kinderen zich niet kunnen verwonden. Daarnaast zijn er tegenwoordig nieuwe vormen van bediening, zoals bediening door spraakherkenning, door een afstandsbediening of door een app op je telefoon. Zo is er voor iedereen en voor elke situatie een passende vorm van bediening.

Rolgordijnen op maat zelf monteren

Het monteren van rolgordijnen vereist zorgvuldigheid, vooral bij op maat gemaakte exemplaren. Zorg ervoor dat ze recht hangen en goed passen bij je raam en kozijnen, terwijl je ramen nog soepel openen en sluiten. Volg nauwkeurig de montage-instructies en bekijk eventueel een YouTube-video. Controleer de ontvangen onderdelen op volledigheid en onbeschadigdheid voordat je begint. Bij problemen kun je altijd contact opnemen met de leverancier. Die kan je voorzien van advies en helpen met enige problemen waar je op stuit tijdens montage. 

Leave a comment